OBRAZEM: V Postoloprtech si děti užily první školní den. Konala se tam tradiční akce Ve škole i po škole
Foto: ZŠ Postoloprty
Louny

Postoloprty – Ve středu, první školní den, se na Základní škole Postoloprty konala tradiční odpolední akce, která zahajuje školní rok. Cílem organizátorů bylo především seznámení s kroužky, které Centrum sportu při ZŠ Postoloprty nabídne nejenom svým žákům.

„V letošním školním roce jsme nabízeli méně kroužků z důvodu plánovaných přesunů DDM pod školu. Naším cílem je zachovat kroužky, které letos DDM nabízí, a proto byla potřeba nechat prostor, zejména časový, pro konání jimi nabízené aktivity,“ uvedla za kolektiv školy Monika Schubertová, učitelka a vedoucí Centra sportu.
Během dopoledne si děti mohly na stanovištích sporty vyzkoušet. A protože škola je otevřena všem a chce spolupracovat i s okolními organizacemi, tak vedení pozvalo i další subjekty.

Tradičně celou akci zahájila ředitelka školy Mgr. Kateřina Pfertnerová, kterou následoval v projevech starosta Mgr. Zdeněk Pištora a místostarosta Mgr. Karel Folber. Po projevech následoval nejúspěšnější kroužek naší školy soubor Postoloprtských mažoretek, který se po době nesportování, dal dohromady asi nejrychleji. Celá akce byla prokládána jejich vystoupeními - soly i skupinami.

Z cizích subjektů přijali pozvání trenéři z Golfu Bítozeves. Další organizací bylo dobroměřické V-pohybu. Je to skupinka mladých lektorů, která se snaží všestranně rozhýbat děti v okolí. Jejich náplní je bruslení, plavání, jízda na kole, ale také různé kurzy a tábory.

Své místo tu mělo i Kulturní zařízení města Postoloprty, které nabízí řadu výhod z jeho členství a také čtenářské kroužky. Na akci nabízel své kroužky i DDM Postoloprty.
Strážníci Městské policie, kteří jsou přítomni a ochotni pomoci při jakékoliv školní akci, i zde dohlíželi na hladký průběh.

„Z těch našich aktivit si žáci potrénovali s Filipem Ježkem Parkour, zaházeli na basketbalový koš. Zde je spolupráce provázena s Basket akademy Louny. Šermíři letos nemohli do tělocvičny a ukázat sportovní šerm, tak alespoň nechali děti vyzkoušet si zbraně a lehký souboj. Navíc ve školním roce otevřeme kroužky florbalu, karate, plavání, všeobecné pohybové přípravy pro mladší i starší děti,“ popsala aktivity Schubertová.

Nedílnou součástí tohoto odpoledne bylo také občerstvení, které zajišťovala jídelna pod vedení Slavomíry Slobodnikové. Rodiče tam mohli vyplnit různé formuláře nebo doplnit si informace přímo od vychovatelek školní družiny. Mohli se obrátit i na metodiky školního poradenského pracoviště z oblasti kariérového poradenství.
Opět nechyběla ani nabídka oblečení s logem školy a velmi oblíbené skákací hrady. 

„Na akci se setkají vždy děti a rodiče se všemi zaměstnanci školy, a tak je toto odpoledne opravdu velmi důležitým odrazem nadcházejícího školního roku. Děkujeme všem přítomným za krásné strávený čas. Doufáme, že jste si odpoledne užili tak jako my a budeme se těšit na další společně akce,“ dodala závěrem Monika Schubertová.

foto

0309mazoretky

0309mazoretky3

0309mazoretky4

0309mazoretky5

0309mazoretky6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru