Zaměstnanec ukradl ve výrobní firmě na Lounsku součástky za 300 tisíc! Dopadli ho i s jeho komplicem
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Z trestného činu krádeže byli obviněni dva muži ve věku 60 a 41 let, kteří měli společnými silami odcizit z areálu výrobní společnosti sídlící na Lounsku desítky komponentů používaných při výrobě.

Celkově tak měli způsobit škodu vyčíslenou na více než 300 tisíc korun. Jeden z obviněných měl podle dosavadních zjištění kontaktovat jednoho zaměstnance zmíněné společnosti s tím, že by měl zájem o dané výrobní komponenty. Dotyčný zaměstnanec se pak měl aktivně podílet na krádeži přímo z areálu společnosti a jako odměnu měl poté od „svého společníka“ obdržet pár tisíc korun.

Na základě oznámení se krádeží začali zabývat policisté. "Po několika dnech se zmíněný zaměstnanec ke krádeži sám doznal. Později byly u druhého z mužů také zajištěny odcizené věci a vráceny poškozené firmě. Obviněným hrozí v případě prokázání jejich viny u soudu vzhledem k hodnotě odcizených věcí až pětileté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru