Co vám v Žatci chybí? Lidé mohou opět sami určit, kam půjde 800 tisíc z rozpočtu města
ilustrační foto
Louny

Žatec - Částku 800 tisíc korun uvolnili žatečtí zastupitelé na projekty participativního rozpočtu pro rok 2022. Jde o projekty, které pomohou vylepšit veřejný prostor ve městě či jeho místních částech a které navrhnou sami obyvatelé.

Návrhy na projekty mohou obyvatelé města a jeho místních částí podávat do konce listopadu. Například se může jednat o odpočinková místa, herní prvky pro děti či nápady na zlepšení pořádku v ulicích. V prvním participativním rozpočtu v Žatci byly pro letošní rok vybrány nápady na rozšíření zeleně, stínicí plachty na sportoviště, na hřiště pro větší děti, na architektonickou mapu města a dvě velkoformátové malby – na mostě přes Ohři a na objekt teplárny na sídlišti Jih.

Pro všechny návrhy platí stejná pravidla: minimální cena projektu bude 20 000 Kč a maximální cena 200 000 Kč. S posouzením ceny i tím, zda je projek reálný (například kvůli vlastnictví budov či pozemků) pomohou navrhovatelům pracovníci městského úřadu.

Návrhy, které občané zašlou do 30. listopadu 2021, se budou nejprve posuzovat. O těch, které splní všechny podmínky a budou realizovatelné, se pak bude na začátku roku hlasovat. Hlasování se opět mohou zúčastnit všichni obyvatelé města a jeho místních částí, své hlasy budou dávat prostřednictvím webových stránek městského úřadu (www.mesto-zatec.cz), kde jsou už nyní podrobnosti, harmonogram i informace o participativním rozpočtu prvního ročníku. Další případné dotazy zodpoví navrhovatelům projektů Simona Schellová prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru