Odsouzené ženy z Drahonic si krátí čas za mřížemi šitím a pletením pro děti
Foto zdroj: Věznice Nové Sedlo
Louny

Nové Sedlo - V době, kdy odsouzené ženy z věznice Nové Sedlo, objektu Drahonice pomáhaly ve Stebně s odklízením škod od downburstu, pomáhali postižené obci i členové spolku VEEV, z.s. z Petrohradu.

Dvě zcela odlišné organizace se ve Stebně setkaly a vznikla spolupráce nikoli se zájmovým spolkem. Spolek pod vedením výkonné předsedkyně a učitelky v ZŠ a MŠ v Petrohradě Evy Ujčíkové byl jen překlenovacím mostem spolupráce Drahonic se ZŠ. V projektech základní školy našly své místo i odsouzené ženy. Odsouzené se chopily pletacích jehlic a děti z divadelního kroužku nepoužívají nákladné kostýmy a masky k říkánkám a básničkám, ale používají upletené čepičky představující medvěda, kuře, berušku, žabičku, ale i muchomůrku.

Pro jiný projekt odsouzené ušily patnáct látkových panenek z bílé látky, aby děti mohly na ně malovat a v podstatě každého „človíčka“ rozvíjet dle vlastní fantazie. Spolupráce obou subjektů je na počátku, ale již teď odsouzené ženy potvrzují, že každá žádost o pomoc je pro ně opravdovou výzvou.

(eko)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru