Nechranice jsou po deštích plné vody. Vodohospodáři začali s jejím upouštěním
Foto: Jitka Fárová
Louny

Nechranice – Vysoké teploty na přelomu roku a deště v posledních několika dnech začaly pomalu zvedat hladinu vody v Nechranické přehradě. Vodohospodáři proto museli začít vodu z vodního díla upouštět.

„Do Nechranic jsou v současné době velké přítoky, proto musíme odpouštět. Ty přítoky odpovídají tání a dešťům z tohoto týdne,“ řekl mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Ještě brzy ráno přitékalo do Nechranic 140 m3/s, okolo 8. hodiny ráno se přítok zmírnil na 135 m3/s. „Je předpoklad, že budeme odpouštět ještě několik dní,“ dodal Svejkovský s tím, že vše záleží na počasí.

0601nechranice3

Nechranická přehrada, bezpečnostní přeliv. Foto: Jitka Fárová

Na Nechranické přehradě, konkrétně na bezpečnostním přelivu, stále pokračuje rekonstrukce. Práce pokračují aktuálně na pravém poli přelivu, kde se zaměňuje způsob hrazení přelivu. Původně tam byl uzávěr hydrostatický segment a nyní tam bude klapka.

Rekonstrukce potrvá tři roky, hotovo by mělo být před koncem roku 2024. Voda se bude v průběhu rekonstrukce odpouštět spodní výpustí. V případě povodní použijí vodohospodáři střední a levé pole bezpečnostního přelivu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru