Dealer na Lounsku rozdával a prodával pervitin s marihuanou! Už ho za to jednou potrestali
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - V minulém týdnu policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 56letého muže z Lounska. Obvinil ho z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Poznatek o možné distribuci drog osobou z obce na Lounsku dostali lounští kriminalisté na podzim loňského roku od kolegů z Rakovníka, kteří tuto informaci zjistili při prověřování jiné trestné činnosti týkající se přechovávání drog.

Kriminalisté operativní činností ustanovili osobu podezřelého a několik uživatelů drog, kteří od něj tyto látky měli kupovat nebo je dostávat zdarma nebo například za odvoz autem. Zmapovali také způsoby, kterými mělo k domluvě na předání a samotnému předání docházet.

"Zjistili, že dotyčný měl měsíce distribuovat různým uživatelům pervitin a marihuanu, a to přímo v místě svého bydliště v obci na Lounsku, ale i na jiných místech okresů Louny a Rakovník. Se svými „odběrateli“ se dealer domlouval většinou po telefonu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kriminalisté dosud zadokumentovali více než stovku případů distribuce drog tímto mužem. Tímto způsobem si zřejmě přišel na desetitisíce korun, třináct tisíc u něj policisté zajistili přímo při jeho zadržení.

Na výsledek vyšetřování bude obviněný čekat ve věznici, kam ho před pár dny policisté eskortovali na základě soudního příkazu k dodání do výkonu trestu. Za spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky mu totiž soud v loňském roce uložil dvacetiměsíční nepodmíněný trest.

"Doba, kterou obviněný ve vězení stráví, by se v případě uznání viny za distribuci drog mohla značně prodloužit. Tento recidivista se měl totiž popsané trestné činnosti dopouštět i přesto, že byl pro obdobné jednání v roce 2020 odsouzen k podmíněnému trestu. Proto mu teď hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let," dodala policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru