Vedení Žatce doufá, že kauza Žatecká teplárenská skončí. Radnice proto vydala k případu Memorandum
Žatecká teplárenská. ilustrační foto, zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Vzhledem k událostem posledních let se zástupci města Žatec rozhodli projednat záležitost materiálů zveřejněných ve věci Žatecká teplárenská, a.s. a společné závěry a záměry shrnout v níže sepsané Memorandum.

V listopadu roku 2017 byla v rámci materiálů k jednání zastupitelstva ze dne 13. 11. 2017 zveřejněna Zpráva z forenzního auditu společnosti ŽTAS, uzavřená ke dni 09. 10. 2017 a dále pak Vyjádření společnosti ŽTAS k této Zprávě ze dne 09. 10. 2017, kdy oba dokumenty pojednávaly o hospodaření společnosti mezi lety 2013 - 2016.

Policie ČR záležitost opakovaně prověřovala a ani v jednom případě nebylo shledáno, že by se paní Ing. Alena Hlávková v souvislosti se svou činností ve společnosti ŽTAS dopustila trestného činu.

K upřesnění těchto dokumentů dále vydala své upřesňující stanovisko např. ČVUT Fakulta strojí, Ústav energetiky, k níž vydal dodatečnou zprávu zhotovitel auditu. V těchto materiálech, dostupných na stránkách města www.mesto-zatec.cz , byly částečně doplněny a přiblíženy informace uvedené ve Zprávě a Rozboru této zprávy, přičemž zhotovitel auditu požádal město Žatec o poskytnutí relevantních informací o doplnění Zprávy, přičemž zhotovitel auditu požádal město Žatec o poskytnutí relevantních informací o doplnění Zprávy i třetím stranám, resp. stranám, jimž byla zpřístupněna původní znění dokumentů.

Město Žatec si rozhodně nepřálo a nepřeje, aby tyto zveřejněné údaje působily komukoliv jakoukoliv újmu. Město chrání a ctí zásady soukromého i veřejného práva a respektuje zásadu presumpce neviny. Proto je vhodné mj. vzhledem k těm to upřesňujícím materiálům a závěrům Policie ČR definitivně uzavřít celou záležitost ohledně zjištění v těchto dokumentech uváděných.

Zveřejněním tohoto memoranda se zúčastnění zavazují v dobré vůli k definitivnímu zakončení všech vzájemných sporů souvisejících s uveřejněním nadepsaných materiálů ve snaze narovnat vzájemné vztahy a předejít dlouhému a nákladnému soudnímu sporu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru