Po jarních zápasech město opraví nohejbalistům budovu, kde mají zázemí
Po jarních zápasech město Žatec opraví nohejbalistům budovu, kde mají zázemí. Foto: MÚ Žatec
Louny

Žatec - Kompletní rekonstrukci budovy, v níž je zázemí žateckých nohejbalistů, plánuje na letošní rok zdejší radnice. S financováním prací v odhadované výši 6 milionů korun bez DPH má městu pomoci čtyřmilionová dotace od Národní sportovní agentury.

S rekonstrukcí budovy by se mělo po dohodě s nohejbalisty začít 3. července. „Jednali jsme o rekonstrukci a jejím zahájení, která má proběhnout v takovém termínu, aby co nejméně omezila nohejbalistům jejich sezónu. Hlavní část by měli odehrát do prázdnin na svém kurtu, případné další zápasy play-off po prázdninách je možné sehrát třeba v hale,“ popsal výsledek jednání s předsedou nohejbalistů Ondřejem Vítem místostarosta města Radim Laibl.

V budově se počítá s výměnou oken, dveří či podlah, novou podobu dostanou šatny, sprchy. V plánu je zateplení fasády i rekonstrukce restaurace s terasou. Díky dotačnímu programu s názvem Regionální sportovní infrastruktura tak bude mít žatecký nohejbal, zdejší tradiční a oblíbený sport, kompletně obnovené své sportoviště i zázemí. Zvlášť pokud se městu podaří opravit třeba i oplocení či posezení na valech.

Celá rekonstrukce už je připravená a dotace přislíbená. Zbývá už jen dokončit výběrové řízení na zhotovitele. Město se snaží postupně revitalizovat sportoviště ve městě, nohejbalový areál je jedním z příkladů. Po dokončení letošních prací

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru