Region budoucnosti: Akce pro ty, co chtějí být připraveni na změnu
Ilustrační foto
Louny

Snížení emisí – Zelená dohoda – dekarbonizace – restrukturalizace... Samé složité a nepříjemné výrazy, které se nás netýkají. Opravdu?

Severní Čechy, region uhelný a chemický, patří k nejznečištěnějším částem České republiky. Je na čase začít napravovat chyby minulosti – přechodem na šetrnější způsoby života i podnikání. Právě náš region významně ovlivní zavádění plánů přechodu na udržitelné zdroje a snižování emisí a negativních dopadů lidské činnosti na životní prostředí. Tyto změny začneme brzy pociťovat všichni – auta nevyhovující emisním limitům nebudou moci vyjet na silnici, banky nebudou poskytovat úvěry na neekologické projekty, ceny energií budou i nadále stoupat. Ústecký kraj se navíc bude muset vypořádat s uzavíráním dolů či uhelných elektráren.

"Je zřejmé, že Ústecký kraj a spolu s ním i subjekty v jeho rámci budou při transformačních procesech definovaných Zelenou dohodou pro Evropu a provázanými strategiemi čelit množství zásadních výzev. Ty jsou často vnímány a komentovány a priori jako ohrožující a nežádoucí. Z pohledu rozvoje kraje je však potřeba vnímat je jako mimořádnou příležitost. Ta dává šanci mj. vzniku a rozvoji zcela nových aktivit, které mohou zajistit budoucí konkurenceschopnost regionu a vysokou životní úroveň jeho obyvatel," říká Gabriela Nekolová, předsedkyně Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje.

Jak na to, poradí celodenní akce s názvem Region budoucnosti, která se koná dne 3. března v Inovačním centru Ústeckého kraje (ICUK) v Ústí nad Labem.

Akce je určena především malým a středním firmám, obcím a nevládním organizacím. Právě tyto subjekty nemají často dostatek informací, znalostí a prostředků na zásadní a rychlou změnu. A právě ta bude teď zapotřebí.

Účastníci získají ucelenou představu o tom, jaké změny čekají Ústecký kraj, jaké inovace mohou být prospěšnými, a zejména, kde a jak na tyto inovace sehnat prostředky a podporu. Praktickou částí akce, která nabízí prostor i pro individuální konzultace, bude odpolední veletrh.

Akci pořádá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Mezinárodní centrum pro udržitelné finance (ISFC) ve spolupráci s ICUK, Hospodářskou a sociální radou ÚK a MAS Český sever, a je zcela zdarma. Zájemci se mohou registrovat do 25. února 2022 zde: https://www.regionbudoucnosti.eu/.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru