VIDEO AKTUÁLNĚ: Na silnicích je Speed Marathon, policisté dohlížejí na dodržování rychlosti
Dopravně bezpečnostní akce v Terezíně. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Ústecký kraj, Litoměřice - Snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy na pozemních komunikacích. To jsou jedny z cílů dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon, která se ve čtvrtek koná na našich silnicích. Stejné cíle mají i další dopravně bezpečnostní akce. Tato je ale zajímavá tím, široká veřejnost měla možnost navrhnout policistům místa, která považuje za riziková.

„Je to celoevropská akce, která probíhá již sedmým rokem. Je zaměřená na dodržování rychlostních limitů,“ přibližuje mluvčí policistů Pavla Kofrová.

Redakce strávila přesně hodinu na stanovišti v Pražské ulici v Terezíně s dopravními policisty z Litoměřicka. Jde o rušný průtah městem. Policisté zde během 60 minut zaznamenali jediné překročení rychlosti. Řidička jela rychleji o třináct kilometrů v hodině.

https://www.youtube.com/watch?v=JBzDywKVoRs

Míst vystřídali policisté na Litoměřicku během celého dne několik a budou pokračovat až do večera. „Jde o přibližně dvacet stanovišť,“ doplňuje Petr Lutka, zástupce vedoucího Dopravního inspektorátu Policie ČR – KŘP Ústeckého kraje, Územního odboru Litoměřice.

V celé republice se potom měření uskutečňuje na 950 místech. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů.

I proto o místech měření policisté dopředu veřejnost informovali.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru