Foto zdroj: Žatecký maják
Louny

Žatec - Promyšlený mobilní audioprůvodce zve místní i turisty na cestu o století zpět. Do doby žatecké chmelařské expanze.

Nového průvodce do každého chytrého telefonu vytvořil spolek A dál? ve spolupráci s vývojáři aplikace TourStories. Na počátku projektu byla grantová výzva od iniciativy Objevujme Česko, v níž se spolek umístil na třetím místě a získal na audioprůvodce 60 tisíc korun.

Žatecká trasa Mezi žateckými komíny bude dostupná v polovině května, v rámci žatecké Muzejní noci proběhne v pátek 20.5.2022 v 17 hodin i její slavnostní spuštění. Sraz je na náměstí Svobody před žateckým Infocentrem: “Průvodce pokřtíme a projdeme společně jeho trasu, která má něco přes 2 km. Vysvětlíme, jak to celé funguje a nastíníme, jak náročná příprava byla. Zváni jsou všichni, moc se těšíme a jsme zvědaví na ohlasy,” zve za spolek A dál? Monika Merdová.

K úspěšnému absolvování prohlídky je třeba mít v chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci TourStories a mít jej dostatečně nabitý. Se vším poradí přímo v infocentru, kde procházka také začíná. Na každém ze sedmi stanovišť vám aplikace nabídne spoustu historických fotografií, které doplňují samotný audiovýklad. “Pro namluvení textů jsme se spojili s divadelníky z Opery Žatec, kteří se úkolu zhostili skvěle. Výsledkem je dramatizované vyprávění, při kterém se určitě nudit nebudete,” láká Eva Sladká z A dál?.

Audioprůvodce uživatele zavede do prosperujícího Žatce roku 1913. Svým perným pracovním dnem nás provede dvojice architektů Wilhelm Fuchs a Hildebert Kolbe. Zasvětí návštěvníky na sedmi zastaveních nejen do stavitelské praxe, odhalí také třeba společenské nálady nebo gastronomické perličky doby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru