Čtyři domy za čtrnáct dní! Kriminalisté rozlouskli sérii vloupaček, pachatel už sedí ve vazbě
ilustrační foto
Louny

Most, Lounsko - Mostečtí kriminalisté objasnili ve spolupráci s kolegy z Loun a Žatce čtyři vloupačky z dubna letošního roku. Podle nich je má na svědomí 42letý muž. Ten se zaměřil na rodinné domy.

Vše začalo v Mostě. V polovině měsíce neoprávněně vstoupil na cizí zahradu. Násilím měl poškodit skleněnou výplň dveří a vstoupit do domu, který prohledal. Kapsy si napakoval padesátikorunovými mincemi v hodnotě 5 tisíc korun. Jeho pozornosti neunikl ani mobilní telefon a značkové hodinky. Poškozením majetku a krádeží věcí způsobil majiteli hmotnou škodu ve výši téměř 22 tisíc korun.

O dva dny později se stala jeho terčem nemovitost v Lounech. Podle policistů překonal oplocení pozemku a do objektu vlezl násilně vytvořeným otvorem v okně. Muž měl rozbít keramickou kasičku ve tvaru prasátka, ve které našel hotovost skoro 9 tisíc korun. Poškozenou připravil i o dva mobilní telefony a způsobil jí celkovou škodu přesahující 13 tisíc korun.

Po dalších dvou dnech se měl pokusit vloupat do rodinného domu v obci na Lounsku. Podle šetření po nezvané návštěvě na soukromý pozemek urazil atrapu kamerového systému a násilím vstoupil do obydlí. Zde nic neodcizil, protože byl zřejmě vyrušen a z místa utekl. I tak způsobil šestitisícovou škodu na majetku.

Při poslední výpravě měl koncem dubna za bílého dne přelézt plot k přilehlému domu v Žatci. Scénář se opět opakoval. Násilně vytvořeným otvorem v okně vstoupil do útrob domu, který prohledal a neoprávněně tam setrval. Podle všeho měl na různých místech najít finanční hotovost 16 tisíc korun, kterou si samozřejmě přisvojil.

"Muž byl ztotožněn, dopaden a umístěn do policejní cely na základě skvělé spolupráce kriminalistů Územních odborů Most a Louny. K dobru Mostečana zřejmě nebude skutečnost, že nejeden soud ho v minulosti potrestal za majetkové delikty. Teprve před čtvrt rokem se vrátil z několikaletého výkonu trestu odnětí svobody. Od mosteckého vyšetřovatele si převzal sdělení obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V současné době je umístěn ve vazební věznici, kam ho poslal soud na základě podnětu policistů. V případě uznání viny může pobýt za mřížemi další tři roky," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru