Žatec má připravené peníze na studii využití Dreherova pivovaru. V jeho areálu plánuje řadu aktivit
Dreherův pivovar. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Studii využití lokality s bývalým Dreherovým pivovarem si nechá vypracovat město Žatec. Rozpočtovým opatřením schválili finance na studii zastupitelé města v červnu, na vypracování návrhu budou použité i téměř dva miliony z dotace.

Studie se zaměří v první řadě na samotný areál pivovaru, tedy historické budovy i novodobé přístavby, které jsou v současné době pronajímány k různým účelům. „Studie se ale bude týkat nejen budov. Má se věnovat celému území, kde může vzniknout bydlení kolektivní i individuální, budování inženýrských sítí a podobně,“ řekla starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Odborné naplánování rozvoje celého území je nutné pro budoucí rozvoj lokality kolem Chomutovské ulice. „Studie má říct, co s celým územím. Nejen se současnými objekty, ale i jak urbanisticky navázat na další plochy. Může sloužit i jako podklad pro případné využití dotačních titulů,“ dodala vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Město Žatec jako majitel historického Dreherova pivovaru (známého i jako Fruta) plánuje v areálu řadu aktivit. Některé objekty, jako třeba sladovna, budou totiž v nejbližších letech potřebovat nezbytné výdaje na zajištění stavebního stavu. Samotná studie pak může naznačit, jak do budoucna celý areál využít – to může posloužit buď přímo městu, nebo případnému kupci či investorovi. V každém případě se jedná výhledově o velmi atraktivní rozvojovou lokalitu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru