Policisté se v extrémních vedrech více zaměří na řidiče nákladních aut a autobusů
Foto zdroj: Policie ČR
Louny

ČR - V extrémně teplých dnech je únava velmi častou příčinou dopravních nehod. Stovky policistů po celé ČR se proto zaměří na řidiče nákladních vozidel a autobusů a zajímat je bude mimo jiné dodržování předepsané doby řízení a přestávek.

"Vzhledem k únavným horkým dnům budeme dohlížet také na dodržování předepsané doby řízení, doby bezpečnostních přestávek, doby odpočinku a technický stav vozidel. Samozřejmě policisté nevynechají ani kontroly na zjištění přítomnosti alkoholu či jiných návykových látek u řidičů těchto vozidel, kontrolu předepsaných záznamů, dokladů a dodržování dalších předpisů, které se vztahují k dopravě," informuje mluvčí Policie ČR Hana Rubášová.

Na některých ze stanovišť se řidiči setkají i se spolupracujícím centrem služeb pro silniční dopravu.

"Nejenom řidiči autobusů by si měli uvědomit, že stávající velmi teplé dny jsou vyčerpávající a mnohdy jsou řidiči za volantem unaveni dříve, proto by měli dodržovat pitný režim (samozřejmě v podobě nealkoholických nápojů) a únavu nepodceňovat!" dodává mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru