Po slunečném pátku přijdou na scénu bouřky, spásu od tropů ale nepřinesou
ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - 35,9 °C – Abed, Dánsko (středa). 37,2 °C – Målilla, Švédsko (čtvrtek). 37,3 °C – Strážnice, Česko (čtvrtek). 40,0 °C – Dolné Plachtince, Slovensko (čtvrtek). 42,4 °C – Montoro, Španělsko (středa). To je jen krátký výčet teplotních extrémů z uplynulých dnů. V západních Čechách 21. červenec tak žhavý nebyl, za což lidé mohli děkovat mdlé studené frontě tlakové níže Carolin. V Aši teploměr ukázal nanejvýš 25 °C, v Chebu 26 °C, v Sokolově 27 °C atd. Severozápadní Čechy na tom byly hůře, respektive jim vládly tropy.

Nejdrsnější byly Doksany, s teplotou 34 °C, následované Mosteckem, kde bylo 33 °C. Ale třeba na Mostecku se díky studené frontě do západu slunce stihlo ochladit na 20 °C, tak jako v České Lípě a na dalších místech. Ano, spad srážek byl celkem ubohý, ale uceňme alespoň tu snahu. Navíc, další dešťové kapky jsou na cestě.

22. července: Slunečno, beze srážek. Maxima okolo 26 až 30 °C, minima kolem 19 až 15 °C.

23. července: Až do (pozdního) večera docela dost oblačnosti s tím, že zabouří. Jako vždy budou bouřky (velmi) lokálním jevem a mohou být i silné. Maxima okolo 26 až 30 °C (tam, kde si uleví bouřka, se samozřejmě ochladí), minima kolem 20 až 16 °C.

24. července: Vesměs slunečno, pouze odpoledne přechodně zvýšená koncentrace bílošedého odstínu. Pršet ani omylem nebude. Maxima pořád okolo 26 až 30 °C, minima ale potěší, protože zamíří k hodnotám kolem 16 až 12 °C, ojediněle ještě níže, a tak bude možné efektivněji ochladit kóje v králíkárnách (tvůrci paneláků a podobných staveb určité věci nedomysleli).

25. července: Ajajaj. Maxima okolo 31 až 35 °C, sporadicky až okolo 36 °C, minima kolem 18 až 14 °C. Oblaka do pozdního odpoledne až večera žádná, takže ani srážek nebude mnoho.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru