Muž se topil v Ohři, vytáhli ho kolemjdoucí. Na břehu začal boj o jeho život
ilustrační foto
Louny

Litoměřicko - Ve středu 20. července v odpoledních hodinách přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o tom, že se má v libochovickém městském parku na pláži nacházet starší muž v ohrožení života, který byl přítomnými vytažen z řeky Ohře.

Policista z policejní stanice Radovesice se ihned vydal na uvedené místo s výbavou pro podávání první pomoci a defibrilátorem. Na pláži již mezitím skupinka osob poskytovala muži první pomoc. Před připojením defibrilátoru policista muže částečně ležícího ve vodě přemístil na břeh. "Vzhledem k tomu, že defibrilátor vyhodnotil nevhodnost svého použití, poskytoval policista dále srdeční masáž. Po příletu vrtulníku LZS se střídal s jeho osádkou až do příjezdu zdravotníků. Díky včasné první pomoci se podařilo udržet životní funkce poškozeného, který byl následně převezen do zdravotnického zařízení," uvádí mluvčí policistů Pavla Kofrová. 

Ve věci nebylo shledáno cizí zavinění. Příčiny a okolnosti nešťastné události, proč se muž dostal do nesnází a začal se topit, jsou předmětem dalšího prověřování.

"Poděkování patří místním občanům, kteří se nechovali netečně a bez zaváhání vstoupili do řeky, vyprostili tonoucího muže a začali poskytovat první pomoc. Neméně důležité je vyzdvihnout aktivní přístup policisty Lukáše Blížila, který iniciativně reagoval na relaci kolegů z integrovaného operačního střediska a okamžitě vyjel na místo události, kde muži v ohrožení života poskytoval první pomoc," pokračuje policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru