Poničenou zídku v Příkré ulici v Žatci čeká oprava
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - V nejbližších dnech má začít oprava zídky v Příkré ulici. Jde o jednu z akcí letošního participativního rozpočtu Tvoříme pro Žatec, v jehož rámci mohou některé menší investice navrhovat sami občané.

Oprava plotové zdi v Příkré ulici je potřebná nejen kvůli lepšímu vzhledu lokality, ale i kvůli bezpečnosti – odděluje totiž na některých místech parkující auta od dalších veřejných prostor. V posledních letech ale byla zídka značně poškozena, proto její obnovu Peter Kačenák navrhl jako jeden z participativních projektů.

Původní rozpočet na opravu zídky počítal s 200 tisíci korun, aktuální rozpočet před zahájením opravy ale počítá s částkou 400 tisíc korun. K navýšení došlo kvůli tomu, že nepůjde o pouhé dostavění chybějících částí – část zdi se odbourá a postaví nově.

Chybějící peníze doplnila minulý týden rada města svým rozpočtovým opatřením. Práce by měly hotové ještě v letošním roce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru