Dva muži se dostali do křížku se zákonem kvůli neplacení výživného na děti. Louští policisté řeší od začátku roku desítky podobných případů
Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Z trestného činu zanedbání povinné výživy jsou obviněni dva muži.

Prvnímu z nich, 39letému muži pocházejícího z obce na Lounsku, byla rozsudkem Okresního soudu v Lounech uložena povinnost přispívat na výživu nezletilého syna a dceři měsíčně částkou 5 tisíc korun. "Tuto povinnost si však dotyčný od dubna letošního roku do současné doby, vyjma platby v září, včas a řádně neplnil. Jeho dluh na výživném se tak měl vyšplhat na 27 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Ze stejného trestného činu je obviněn také 40letý muž ze Žatce, který od června 2020 do současné doby, vyjma několika měsíců, taktéž řádně a včas nepřispíval na výživu svého nezletilého syna a dcery. "Přitom by měl dle rozsudku Okresního soudu v Lounech měsíčně k rukám matky poukazovat částkou 4.500 korun. Dluh na výživném se měl v tomto případě vyšplhat na 92 tisíc korun," pokračoval dále mluvčí.

Pokud bude v obou případech vina prokázána, hrozí dotyčným podle zákona trest odnětí svobody až na jeden rok.

"Od počátku letošního roku evidujeme v rámci lounského územního odboru již k šedesátce případů kvalifikovaných jako trestný čin zanedbání povinné výživy," uvedl na závěr Kamil Marek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru