FOTO: Tito lidé nyní vedou velká města po celém Ústeckém kraji
Starostové a primátoři: Bílina, Litoměřice, Ústí, Chomutov, Louny, Most. Zbývající snímky přinášíme v článku.
Louny

Ústecký kraj - Ve většině velkých měst v Ústeckém kraji je již zvoleno nové, někde staronové vedení. Přinášíme přehled nových starostů a primátorů v sedmi okresech Ústeckého kraje.


MOSTECKO

edeniky 4799

V Mostě byl v pondělí po třetí za sebou zvolen do vedení města Jan Paparega (ProMOST). Bude zde vládnout koalice hnutí ProMOST a ANO.

edenikymac 141

V sousedním Litvínově rovněž po třetí za sebou usedla do starostovského křesla Kamila Bláhová (ANO). Na Meziboří bude starostou nadále Petr Červenka (ČSSD).


CHOMUTOVSKO

edeniky 4796

V Chomutově byl v pondělí 24. října potřetí zvolen do vedení města jako primátor Marek Hrabáč (ANO). Bude zde vládnout koalice ANO a hnutí Nový Sever. V sousedním Jirkově byla ve středu 19. října nově zvolena do vedení města jako starostka Dana Havlátková Jurštaková (ODS). Bude zde vládnout koalice ANO, Svobodní a ODS.


TEPLICKO

2110bilinaustavujicischuzezastupitelstva

V Teplicích se ještě čeká na výsledky soudu. Původně tam v pátek 30. září podepsalo koaliční smlouvu vítězné ANO s ODS, která kandidovala společně s TOP 09. Primátorem má být Jiří Štábl (ANO 2011). V sousední Bílině byla ve středu 19. října zvolena podruhé za sebou do vedení města jako starostka Zuzana Schwarz Bařtipánová (ANO). Bude zde vládnout koalice ANO, ODS a uskupení Moje Bílina. Také se čeká na výsledky soudu v Krupce. Řeší se stížnost na údajné uplácení voličů v okrscích Maršov, kde žijí převážně sociálně slabí lidé, kteří měli hlasovat ve prospěch vítěze voleb hnutí ANO. Lídr hnutí Jan Kuzma, který má být budoucím starostou Krupky, toto nařčení odmítá.


ÚSTECKO

edeniky 4794

Primátorem Ústí nad Labem se opět stal Petr Nedvědický za hnutí ANO. To v krajském městě volby vyhrálo se ziskem 13 mandátů. V Ústí bude vládnout koalice ANO a SPD s podporou Věry Nechybové (UFO) a Pavla Tošovského (ODS).


DĚČÍNSKO

edeniky 4795

V Děčíně byl primátorem opět zvolen Jiří Anděl (ANO). Obhájil tak primátorskou funkci, kterou zastával poslední dva roky. Vítězné ANO podepsalo v Děčíně koaliční smlouvu s hnutím SPD. Varnsdorf další čtyři roky povede Jan Šimek, který kandidoval za Náš Varnsdorf. Na postu starosty vystřídal Rolanda Sollocha (VPMV). Koaliční smlouvu podepsaly tři strany - Náš Varnsdorf, Volba pro město Varnsdorf a ODS.


LOUNSKO A ŽATECKO

edeniky 4797

Novým starostou Žatce byl v pondělí na jednání zastupitelstva zvolen Radim Laibl z hnutí ANO. V Postoloprtech obhájil post starosty Zdeněk Pištora (Občané pro město a venkov), který je ve vedení města od roku 2014. Starostovské křeslo v Podbořanech ani po 16 letech neopouští Radek Reindl (Společně pro Podbořany). Novým kryrským starostou byl včera zvolen Václav Kadleček z VAŠE VOLBA!!! VAŠE KRYRY!!!

edeniky 4793

Na pondělním jednání zastupitelstva v Lounech byl do funkce starosty jmenovám Milan Rychtařík z hnutí ANO.

LITOMĚŘICKO

edeniky 4800

Dlouholetého starostu Litoměřic Ladislava Chlupáče (ODS) ve funkci vystřídal Radek Löwy (ANO). Vládnout bude koalice hnutí ANO a Naše Litoměřice.

Novým starostou Lovosic je Vojtěch Krejčí (PRO Lovosice), ve funkci vystřídal Milana Diana z hnutí ANO. Vládnout bude Sdružení PRO Lovosice a koalice Lovosice SPOLU, a to pod koaličním názvem „SPOLU PRO Lovosice“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru