Od září se v Žatci otevře Univerzita třetího věku
Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Ve spolupráci s vedením města Žatce začne od září 2023 fungovat Univerzita třetího věku. Vzdělávání pro občany starší 50 let bude probíhat v pěti oblastech pod záštitou Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Vzdělávání třetího věku se bude soustřeďovat především do Přírodovědného centra. Některé přednášky budou probíhat také například na ZUŠ nebo Mederově domě. Termíny setkání se budou určovat podle programů a cílů jednotlivých oblastí. Místa kurzů a přednášek se mohou průběžně měnit a doplňovat, stejně tak se mohou časem měnit a rozšiřovat počty lektorů. Garantem Univerzity třetího věku je Mgr. Lenka Minaříková, zaměstnankyně UJEP a nová zastupitelka města Žatce.

"Vítám jakoukoliv aktivitu, zvláště takovou, která slouží jako smysluplná náplň volného času seniorů. Lidé toužící po dalším vzdělávání se navíc setkají se svými vrstevníky, se kterými mohou sdílet nové poznatky, zkušenosti a zážitky. Jsem rád, že se noví zastupitelé pustili hned do práce pro lepší Žatec," komentoval novinku starosta Radim Laibl.

Cílem Univerzity třetího věku je vzdělávání pro občany nad 50 let.

Oblasti vzdělávání:

Technika (Přírodovědné centrum a jeho lektoři) – přednášky v digitáriu a vědě na kouli, exkurze do observatoře v Kadani, kurz robotiky.

Umělecká oblast (ZUŠ Žatec a její lektoři) – výtvarná a tvůrčí činnost, např. keramika, literárně dramatický obor.

Historie (Mederův dům a další místa v Žatci – lektor P. Antoni) – přednášky, exkurze.

Pohyb – sport – zdraví (Žatec a okolí – lektoři D. Kellerová, L. Kaněrová) – Nordic walking, turistika.

IT gramotnost (Přírodovědné centrum – lektor Z. Hořínková Kawanová) – praktické semináře a kurzy. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru