Strážníci se v Lounech zaměřili na požívání alkoholu na veřejných místech. Od ledna řešili přes dvě desítky případů
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Hlídky strážníků Městské policie Louny se v lednu zaměřily na dodržování vyhlášky města o zákazu požívání alkoholických nápojů na vybraných místech ve městě.

 

„Během kontrol bylo řešeno 24 přestupkových jednání v celkové výši 22 900 korun,“ shrnuje mluvčí Loun Marcel Mihalik, a dodává: „11 přestupků bylo řešeno na Suzdalském náměstí, 6 přestupků na autobusovém nádraží, 4 přestupky v ulici Husova, 2 přestupky v prostoru Rynečku, 1 přestupek na náměstíčku v ulici Vrchlického.“


Cílem vyhlášky je přispět k ochraně veřejného pořádku, dobrých mravů, bezpečnosti a k zajištění mravního vývoje dětí a mladistvých v rámci zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, a to zákazem požívání alkoholických nápojů, na vybraných veřejných prostranstvích a dalších místech, která nejsou veřejným prostranstvím, avšak požívání alkoholických nápojů má citelný dopad na veřejná prostranství nebo veřejný pořádek.


„Pocit bezpečí občanů je pro nás prioritou. Reagujeme na podněty občanů a v důsledném dodržování veřejného pořádku budeme pokračovat,“ říká místostarosta pro bezpečnost a dopravu Pavel Csonka (ČSSD), jenž je pověřen řízením Městské policie Louny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru