Syřané cestovali přes Čechy do Německa. Jejich cesta skončila v našem kraji
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - V pondělí 13. 2. 2023 krátce po půlnoci, zjistila hlídka dálničních policistů provádějící dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na dálnici D8 ve směru jízdy od Prahy na Ústí nad Labem, nekorektní chování jednoho z účastníků silničního provozu. Vozidlo se policisté rozhodli zastavit a zkontrolovat. Bylo zastaveno u exitu poblíž Roudnice nad Labem předepsaným způsobem za užití VRZ a červeného nápisu “POLICIE NÁSLEDUJ ZA MNOU”.

"Při kontrole vozidla a jeho posádky pojala hlídka podezření na nelegální migraci, neboť osobní doklady předložil pouze dvaačtyřicetiletý řidič – státní příslušník Marockého království s povolením pobytu v ČR. Další 4 spolucestující neměli u sebe žádné doklady totožnosti. Následně bylo zjištěno, že se jedná o Syřany ve věku 55, 34, 23 a 18 let," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Údajně měli cestovat přes Turecko směr Srbsko, přes Slovensko do České republiky a dále do Německa. "Posádka vozu tak putovala na služebnu cizinecké policie, kde s nimi příslušníci provedli základní úkony a vyslechli je za přítomnosti tlumočníků. Po ukončení správního řízení došlo na základě readmisní dohody k jejich předání na území Slovenské republiky," popsala mluvčí.

Řidiče, který měl být členem organizované skupiny převaděčů a měl se snažit cizince za úplatu dostat do Německa a dále měl napomáhat k nedovolenému překročení státní hranice, již litoměřičtí kriminalisté obvinili ze zločinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru