Chystáte se vlakem za hranice? Stávka v Německu ovlivní provoz mezistátních vlaků
Ilustrační foto
Louny

ČR - Od neděle 14. května od 22:00 nepřetržitě do 16. května 2023 do 23:59 hod. se v Německu uskuteční stávka odborové organizace EVG. V tomto čase bude na německé železnici zcela zastaven provoz všech vlaků. Stávka omezí provoz všech mezistátních vlaků mezi ČR a Německem, a to v dálkové i regionální dopravě.

Dálkové vlaky pojedou do poslední stanice na území ČR, regionální vlaky budou zajištěny jen na českém území. Cestující upozorňujeme, že kvůli stávce nepojedou přímé vozy Praha – Curych a zpět na nočních vlacích EN 458 / 459 Canopus už v noci 14. / 15. května (a následující dvě noci). Ve dnech stávky nebudou ve vlacích linky Ex5 Praha – Děčín a zpět řazené jídelní vozy, ČD zajistí prodej drobného občerstvení formou minibaru. K omezení gastronomických služeb dojde v souvislosti se stávkou také 14. května u většiny spojů této linky ve směru do Německa a 17. května ve směru z Německa.

"Konkrétní provozní opatření pro dálkové i regionální vlaky připravujeme v kooperaci s partnerskými dopravci v Německu a budeme je postupně upřesňovat na těchto stránkách a také v sekci Omezení provozu. Detaily o provozu v Německu jsou k dispozici na stránkách dopravců Deutsche Bahn a Die Länderbahn. Cestujícím doporučujeme, aby během stávky do Německa necestovali. V případě, že mají zakoupené na tuto dobu jízdenky, doporučujeme jim, aby do Německa odcestovali již před stávkou a vzhledem k předpokládanému velkému vytížení vlaků si pořídili místenky," uvádí společnost České dráhy v tiskové zprávě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru