FOTO: V nádrži Velká Černoc se objevují další stovky mrtvých ryb
Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Louny

Žatecko - Na nádrži Velká Černoc probíhá nadále likvidace uhynulých ryb. K likvidaci byly ze strany členů MO Žatec sebrány další stovky kilogramů a další vyplouvají na hladinu s ohledem na teplé počasí. Na revíru až do odvolání platí zákaz rybolovu.

O úhynu jsme již informovali ZDE. "Věc nadále řeší orgány státní správy, včetně Policie ČR (podezření na fekální hmoty). Jisté úhyny jsme nyní na jaře zaznamenali i na několika dalších nádržích, kde se ovšem jednalo s ohledem na obsádku pouze o relativně malé množství, úhyn na nádrži Velká Černoc bude jak se zatím zdá totální," informují rybáři na sociálních sítích.

1305rybykz1

Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

Mrtvé ryby se na hladině začaly objevovat před více než týdnem. Podle fotografií, které rybáři dali na sociální sítě, uhynuly převážně kapři, cejni a líni. Jsou ale mezi nimi i dravé ryby. „Vyloveno bylo cca 250kg, něco bude asi ještě u dna, uvidíme až se oteplí, z těchto důvodů jsme raději přijali tato opatření,“ uvedli tehdy aktuálně rybáři.

1305rybykz2

Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

Co stojí za úhynem takového množství ryb se snaží zjistit i policie. „Policie případ vyšetřuje jako podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Prozatím je vyčíslená škoda ve výši 30 tisíc korun. Kriminalisté na místě odebrali tři chemické stopy, které byly odeslány na rozbor,“ řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová s tím, že k hromadnému úhynu mělo dojít v období od 23. do 28. dubna.

1305rybykz4

Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru