Foto: město Louny
Louny

Louny - Vedení města se v pondělí sešlo s provozovateli podniků, kterých se dotýká uzavření ulice Beneše z Loun z důvodu rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Jelikož radnici nejsou živnostníci lhostejní a chce jim pomoci, došlo k dohodě na zásobování, náhradních parkovacích stáních a na pravidelných koordinačních poradách.
 

„Dohodli jsme se s vedoucím stavby, že umožní zásobování dotčených podniků. Vstřícným krokem je, že provozovatelům a návštěvníkům podniků v ulici Beneše z Loun poskytneme po dobu rekonstrukce náhradní parkování na Mírovém náměstí,“ řekl starosta Milan Rychtařík (ANO).

„Nás uzavírka trápí stejně jako obchodníky a jejich zákazníky. My určitě nechceme, aby tím trpěli. Věříme, že řešení, na kterých jsme se domluvili, vnímají provozovatelé jako vstřícný přístup radnice. I proto se budeme po dobu rekonstrukce všichni pravidelně potkávat,“ doplnil místostarosta Pavel Csonka (SOCDEM).

Pravidelné páteční koordinační schůzky se uskuteční přímo na místě, kde dojde k výměně informací, jak rekonstrukce pokračuje. Bude tím dán důraz a tlak na urychlení prací bez zbytečných průtahů tak, aby uzavírka centra byla co nejrychleji ukončena.

Jednání s vedením Loun se zúčastnili vedle podnikatelů i zástupci společnosti Metrostav, která stavební práce provádí. Místní živnostníci měli prostor klást dotazy. Někteří navrhovali konstruktivní řešení. Všichni se shodli, že výměna vodovodu a kanalizace je nutná.

Ulice Pivovarská bude zprůjezdněna 27. března. Ulice Beneše z Loun bude zprůjezdněna dle sdělení zhotovitele Metrostav koncem května. Pro pěší žádné omezení neplatí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru