Ilustrační foto
Louny

Žatec - Celkovou opravu Studentské ulice v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Dukelská a Lva Tolstého připravuje město Žatec na letošní rok. Zastupitelé schválili rozpočtové opatření ve výši 12 milionů korun, což je částka s níž se počítá na rekonstrukci celého úseku.

„Projektová dokumentace řeší kompletní obměnu povrchů chodníků a komunikace včetně konstrukčních vrstev. Nově vzniknou také parkovací zálivy, chodníkové plochy jsou doplněny o místa pro přecházení a bezbariérové prvky,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Počítá se také s obnovou kompletního odvodnění ulice a vybudováním nového veřejného osvětlení a nových přístřešků pro kontejnery na tříděný odpad. V plánu je rovněž výsadba nových stromů.

Schválené práce jsou druhou ze tří etap rekonstrukce Studentské ulice. První etapa, kdy se opravil úsek od městského parku po křižovatku s ulicí Volyňských Čechů, proběhla loni. Závěrečná etapa mezi ulicemi Lva Tolstého a Volyňských Čechů pak završí obnovu celé ulice. (kas)

oprava Studentská 096ab

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru