Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Nedostatek lékařů v Žatci je dlouholetým problémem. Nechybí jen v nemocnici, ale také v praktických ambulancích. Žatečané často nemají jinou možnost, než hledat svého praktického nebo zubního lékaře třeba i desítky kilometrů daleko.
 

 Změnit se to snaží město různými kroky, jedním z nich je nabídka finančních výhod. Zastupitelstvo města na svém únorovém jednání schválilo Dotační program na podporu dostupnosti primární péče na území města Žatce a jeho místních částí. Aktuálně je v programu připravena částka 1,5 milionu korun, které jsou určené k tomu, aby posílili zájem lékařů o působení v Žatci. Jde hlavně o obory praktický lékař, pediatr a stomatolog.

„Předmětem dotace je finanční příspěvek členěný na motivační bonus pro nového lékaře a příspěvek na úhradu výdajů spojených s pořízením a materiálně technickým vybavením zdravotnického zařízení poskytovatele zdravotních služeb a jeho provozem,“ uváděla důvodová zpráva pro jednání zastupitelstva. Dotaci mohou využít i ambulance či zdravotnické zařízení, které v Žatci díky novému lékaři zvýší svou dosavadní kapacitu.

Nejde o první finanční motivaci pro zdravotníky ze strany města, už před časem zastupitelé schválili možnost peněžní podpory pro studující lékaře či zdravotní sestry. Podobné kroky dělají i další města či Ústecký kraj, protože zdravotníci chybí všude. Zájemci z řad lékařů o působení v Žatci mohou například využít i souběhu obou nabídek. „Kdo se přihlásí v Žatci, že by si otevřel ordinaci, můžeme ho podpořit částkou půl milionu. V návaznosti s krajem to dělá až 2 miliony korun,“ potvrdil starosta Žatce Radim Laibl. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru