Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Louny

Žiželice - O víkendu začali silničáři vrtat piloty pro most na silnici I/27 u obce Žiželice, kde se buduje obchvat a most přes údolí Hutná. Jde o první velkou akci v Ústeckém kraji, kterou Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) staví metodou Design & Build. Od poloviny května bude stavba probíhat za úplné uzavírky. Zprovoznění plánuje ŘSD v roce 2026.

"Stavba byla zahájena v srpnu 2022. Na této stavbě zhotovitel nejdříve vybudoval přístupové cesty a provedl geotechnický průzkum včetně monitoringu. Na základě získaných údajů a dat vypracoval projektovou dokumentaci. A nyní probíhají samotné stavební práce," uvedla mluvčí ŘSD Kamila Zahálková.

Celková délka této stavby je téměř tři kilometry a její nejnáročnější částí bude realizace 380 metrů dlouhého mostu. Ten vede přes údolí potoka Hutná v hloubce 30 metrů.

0804piloty2 f8ebc

"Cílem obchvatu Žiželice je odvést tranzitní dopravu mimo obec, a tím zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu. Tato stavba si nevyžádá žádné demolice, přeložka respektuje původní trasu silnice a vyrovnává řadu nynějších protisměrných zatáček. Ve stoupání od Žatce pak dojde k navýšení počtu jízdních pruhů," dodala mluvčí.

Zhotovitelem je sdružení firem Silnice Group, Eurovia CS, SMP CZ, Valbek a Geofos, za cenu 783 milionů Kč bez DPH.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru