Jednání doprovázela přísná bezpečnostní opatření. Foto: Jitka Fárová
Louny

Chomutov – V pátek 19. dubna se u chomutovského soudu mělo konat jednání s jedním z nejslavnějších dezinformátorů u nás. Pavel Zítko je obžalovaný z trestného činu šíření poplašné zprávy. Zítko ale k soudu nedorazil. Místo něj přijelo asi deset jeho příznivců.

Jednání doprovázela přísná bezpečnostní opatření. Před budovou soudu stáli policisté i se služebními psy. Policisté dohlíželi i na chodbách v budově. Do jednací síně mohl jen omezený počet lidí z řad veřejnosti a novinářů.

V soudní síni několik příznivců Zítka rušilo připomínkami samotné jednání. Soudkyně proto čtyři z nich nechala vyvést. Údajnou zmocněnkyni Zítka justiční stráž za hlasitého volání o pomoc dokonce vynesla. K soudu nepřišel ani žádný advokát, Zítko totiž ustanoveného obhájce odmítl. Soudkyně po chvilce proto jednání odročila na 24. května.

Pavel Zítko je původem z Kadaně. V roce 2023 se pokusil neúspěšně kandidovat na prezidenta republiky.

V říjnu loňského roku ho na dálnici D7 u Postoloprt zastavila hlídka policie. Zítko se zamkl v autě a odmítl vystoupit. Policisté proto rozbili okno a vytáhli ho z vozu ven. Pražské státní zastupitelství na něj vydalo příkaz k zadržení pro podezření z trestného činu zpronevěry. Psali jsme ZDE.

FOTO

1904soud2 fbbf3

1904soud3 21d4a

1904soud4 d8a13

1904soud5 ad6bd

Foto: Jitka Fárová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru