Foto: město Žatec
Louny

Žatec - K mezinárodním oslavám Dne Země se v úterý připojili žatečtí organizátoři, kteří v Klášterní zahradě připravili akci pro děti z mateřských škol.

Na několika stanovištích byly pro děti připravené různé ukázky i úkoly, které skupinky z mateřinek plnily se zájmem, ačkoliv všechny obtěžovalo velmi chladné počasí. Všichni si při tom mohli uvědomit, i že i počasí je součástí naší planety. „Den Země je důležitý pro nás i naše děti. Aby věděly, jak se chovat k naší planetě a abychom si vážili přírody,“ popsala hlavní smysl akce Zdena Kobelčuková, preventistka Městské policie Žatec, jednoho z organizátorů.

2504zeme2 81355

Den Země pro mateřské školy ze Žatce a okolí připravilo město Žatec společně s dalšími pořadateli. K nim patřili vedle městské policie také dobrovolní hasiči, dobrovolní i profesionální záchranáři, Vězeňská služba ČR, Lesy ČR, místní chovatelé, technická správa. Několik stanovišť připravili pro děti pracovníci městského úřadu.

2504zeme3 1f7e9

V průběhu včerejšího dopoledne si mohly děti v zahradě u bývalého kláštera prohlédnout činnost vycvičených psů, techniku na uklízení komunikací, vybavení hasičů, seznámit se s činností záchranářů nebo si skládat různé puzzle.

Den Země se v Žatci pořádá pravidelně už šestnáct let. Po prvních ročnících určených široké veřejnosti se ustálil současný model, kdy je akce určená hlavně malým dětem. Střídavě se koná v městském parku či Klášterní zahradě. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru