Foto: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj – V pátek 19. dubna proběhla celorepubliková dopravní akce pod názvem Speed Marathon, do které se na území Ústeckého kraje zapojilo celkem 55 policistů. Dopravní policisté zastavili a zkontrolovali 363 vozidel, přičemž přestupku se dopustilo celkem 236 řidičů a spolupasažérů.

Řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost ve 198 případech. Jízdu s vozidlem, které vzhledem k technickému stavu nemělo na silnicích co dělat, policisté pokutovali a řešili ve 20 případech. Dalšími častými prohřešky byla jízda bez použití bezpečnostního pásu nebo držení telefonu za jízdy. Během kontrol byl jeden řidič pod vlivem alkoholu a dva řidiči pod vlivem návykových látek.

„Na místě bylo blokovou pokutou vyřešeno 225 přestupků a zbývajících 11 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání. Na blokových pokutách vybrali policisté 340 100 Kč," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru