Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Obvodní policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky dvěma výtečníkům ve stejný den.
 

V prvním případě si žatečtí policisté poslední dubnovou sobotu, zhruba kolem osmé hodiny, všimli řidiče vozidla tovární značky Škoda Octavia, jehož jízda se jim jevila jako pod vlivem alkoholu. "Proto se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat v ulici Politických vězňů v Žatci, kde se dotyčný řidič v rámci silniční kontroly podrobil také odbornému měření, a to na přítomnost alkoholu v dechu. Domněnka policistů se potvrdila, když jim přístroj ukázal pozitivní výsledek s hodnotou přes 2,5 promile. Následoval převoz zadrženého řidiče na policejní služebnu, kde si převzal předvolání k podání vysvětlení. Následující pondělí si na Obvodním oddělení policie Žatec vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pakliže 46letého muže ze Žatecka soud uzná vinným, hrozí mu odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest či zákaz činnosti," uvedl policejné mluvčí Jakub Mareš.

Ve druhém případě si lounští obvodní policisté poslední dubnovou neděli, zhruba kolem půl desáté ráno, posvítili na řidiče vozidla Škoda Octavia. "Ten se během silniční kontroly v ulici Husova v Černčicích jevil jako pod vlivem alkoholu. Z tohoto důvodu byl vyzván k podrobení se odbornému měření. Jako v prvním případě i tentokrát přístroj zaznamenal alkohol v dechu, a sice s hodnotou lehce přes 1,4 promile. I tento šofér vozidla, jenž byl pod vlivem alkoholu, byl převezen v režimu zadržení na služebnu policie. Tam si převzal předvolání k podání vysvětlení. Následující den si 26letý muž z Lounska převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takové jednání mu může soud uložit odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest či zákaz činnosti," popsal druhý případ mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru