Počerady - V elektrárně Počerady disponují zdejší profesionální hasiči staronovou zásahovou technikou. Jedná se o vozidlo KHA na podvozku Tatra. Zkratka KHA značí "kombinovaný hasicí automobil". Po jedenácti letech provozu bylo vozidlo CAS 32 posláno na celkovou přestavbu na vozidlo KHA, které předcházela rekonstrukce podvozku. Vozidlo KHA odpovídá dnešním potřebám hasičského sboru.

Vozidlo KHA na podvozku Tatra. Foto: Michal Hrdlička

KHA je požární automobil smíšené kategorie, určený k provozu na zpevněných, smíšených a terénních komunikacích, hmotnostní třída S. Účelová nástavba je vybavena odstředivým vodním čerpadlem, vodní nádrží, nádrží na pěnidlo, plynovým hasicím zařízením CO2, zařízením pro rychlý zásah, nástavbovou odnímací lafetovou proudnicí a nárazníkovou lafetovou proudnicí.

Třínápravový podvozek je se zvýšenou průchodivostí s vypínatelným pohonem přední nápravy o celkové hmotnosti vozidla max. 28 500 kg a pro tahání přívěsu o max. přípojné hmotnosti 20 000 kg po veřejných komunikacích, přičemž celková hmotnost soupravy může být max. 43 200 kg. Podvozek splňuje emisní limit EURO II   a limit vnějšího hluku 82 dB (A).

Fotografie ve fotogalerii: Michal Hrdlička

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru