Postoloprty - Postoloprtské mažoretky úspěšně zakončily svou účast na Národním šampionátu mažoretkových skupin, které se konalo v Poděbradech o víkendu 18. aý 19. června – získaly titul Mistrů ČR, se kterým je spojená i nominace na mistrovství Evropy! Na podzim tedy pojedou naše mažoretky reprezentovat nejen město Postoloprty, ale i Českou republiku do Anglie!

Postoloprské mažoretky (Junior) – Mistři České republiky 2016.

Národní šampionát mažoretkových skupin začíná tradičně na úrovni regionálních kol, kde spolu poměřují síly mažoretky jednotlivých oblastí a odborná porota z nich vybírá užší výběr pro účast v zemském finále pro Čechy a Moravu. Zde probíhá další selekce postupujících, kteří se podívají do finále celého šampionátu – na mistrovství ČR, kde se spojí ti nejlepší z Čecha a Moravy a bojují o tituly Mistrů. Probojovat se do finále šampionátu, tedy rozhodně není nic jednoduchého, a pro každou mažoretkovou skupinu je účast sama o sobě velkým úspěchem, jelikož se tímto řadí mezi nejlepší skupiny v rámci naší země!

Pro soubor Postoloprtské mažoretky, který je v současnosti tvořen třemi skupinami mažoretek různých věkových kategorií (děti mladší, děti starší a junior), se stal přelomovým úspěchem postup všech tří skupin až do tohoto nejužšího výběru.

Nejmladší členky souboru v letošním roce poprvé dorostly do věkového průměru, který je zařadil do kategorie dětí mladších – je to nejmladší postupující kategorie do dalších kol (mladší kategorie, soutěží pouze v regionálních kolech kvůli náročnosti). A i když byly oproti některým svým soupeřkám skutečně malinké, postupovaly v rámci soutěže až do finále a nakonec se umístily v rámci celé ČR v první desítce nejlepších!

Další zúčastněná skupina Postoloprtských mažoretek soutěžila v dětech starších (vůbec nejpočetnější věková kategorie šampionátu). Tyto dívky se po několika předešlých letech v soutěži, probojovaly do finále poprvé, a už tím dosáhly cíle, který jim vedoucí pro tento ročník nastavily...holky v celkovém pořadí skončily s bramborovou medailí těsně pod „bednou" na čtvrtém místě, což je skvělým oceněním jejich celoroční práce a ohromného posunu vpřed, kterého oproti loňsku dosáhly...

Vůbec nejúspěšnější skupinou postoloprtské výpravy se staly nejzkušenější členky souboru, které soutěžily ve věkové kategorii Juniorů, v čele s trenérkou Kristýnou Graslovou. Holky se v předchozích letech šampionátu podívaly do finále několikrát a to v několika věkových kategoriích, nikdy se jim však nepodařilo dosáhnout na medailové umístění. Letos se však díky skvělým soutěžním vystoupením umístily „na bedně", a to na 1.místě, což obnáší ocenění vytouženým titulem  a také nominaci na mistrovství Evropy, které se letos bude konat v Anglii.

Postoloprtské mažoretky pracují pod záštitou ZŠ Draguš v Postoloprtech a za podpory města Postoloprty od roku 2003 pod vedením Lenky Kindlové a Evy Bizoňové. Většina děvčat, která tvoří juniorskou skupinu jsou členkami souboru po řadu let a společně s vedoucími vytvářely dnešní podobu Postoloprtských mažoretek. Dosažení titulů Mistrů České republiky je skvělým oceněním za jejich dlouholetou snahu a spoustu dřiny v tělocvičně.

Více informací o souboru Postoloprtské mažoretky včetně fotografií z Národního šampionátu naleznete na www.volny.cz/majorettes nebo na facebooku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru