Nechtěli do práce, nebo si chtěli přilepšit. Za falšování údajů hrozí několika lidem až tříletý trest
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Kriminalisté sdělili 33letému muži obvinění z trestného činu Padělání a pozměnění veřejné listiny. Dle jejich šetření měl upravit údaj na dokumentu Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti.

Jelikož si chtěl nejspíš prodloužit pobyt mimo pracoviště, upravil datum o jeden den. Přišel by si asi sice pouze na 500 korun a i když k vyplacení finanční částky nedošlo, přesto se dopustil protiprávního jednání a teď mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Podobně si měla počínat 32letá žena, která si chtěla zřejmě finančně polepšit. Podle pracovníků kriminální služby pozměnila datum o dva dny na Rozhodnutí o vzniku potřeby ošetření.

"Částka přesahující 800 korun kvůli včasné kontrole vyplacena nebyla, ale podstata trestného činu Padělání a pozměňování veřejné listiny byla naplněna. Policisté sdělili obvinění a ženě hrozí také trest odnětí svobody až na tři léta," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Kriminalisté zjistili, že i třetí případ měl téměř stejný scénář, tentokrát ale nešlo jen o pár stovek. Dvaatřicetiletý muž si mohl díky falšování údajů přijít na téměř 4 tisíce korun. Na neschopence zfalšoval datum skončení pracovní neschopnosti o deset dní.

"Prostřednictvím svého zaměstnavatele předložil rozhodnutí okresní správě sociálního zabezpečení. Ani tentokrát k vyplacení částky nedošlo a muži bylo sděleno obvinění za totožný trestný čin," dodala mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru