Žatec - Městské divadlo v Žatci uvede ve čtvrtek 6. října reprízu dramatizace úspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové o žákyni druhé třídy základní devítileté školy Helence Součkové.

0110hrdy-budzes 4

Ta nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provede tragikomickými roky „husákovské" normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Na pozadí prostředí školy a divadla v jednom „nejmenovaném" okresním městě se odvíjí sled komických příhod, trapných zážitků, drobných i větších neštěstí, které malá Helenka nejen prožívá, ale zároveň je s bezprostředností svému věku vlastní - hodnotí a komentuje.

Za roli Helenky získala Barbora Hrzánová cenu Thálie za mimořádný ženský jevištní výkon.

V dalších rolích se představí herci Divadla A. Dvořáka z Příbrami. V roli ženy zahraje Jarmila Vlčková a roli muže pak Libor Jeník. Začátek je naplánován na 19:00 hod. Lístky jsou již v předprodeji na pokladně žateckého divadla.

Víc informací najdete na stránkách žateckého divadla zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru