Klínovec - Náhlá porucha lanovky na Klínovci a na sedačkách lanovky 84 lidí. Takový byl výchozí scénář úterního prověřovacího cvičení určeného pro hasiče z Karlovarského a Ústeckého kraje, záchranáře z horské služby a také pracovníky lyžařského areálu. Cílem cvičení byla vzájemná koordinace záchranářů a také časová náročnost podobného zásahu.

Hasiči zahraňovali studenty z lanovky dvě hodiny. Foto: 5xhasiči

V kabinkách lanovky sedělo po dvou či po třech přes osm desítek studentů středních škol z Karlových Varů a Chomutova. Po zastavení provozu lanovky a ohlášení závady na tísňovou linku s tím, že je potřeba zachránit větší počet lidí, vyslalo operační středisko na místo hasiče z lezeckých skupin z Karlových Varů, Chebu, Mariánských Lázní, Klášterce nad Ohří a Žatce. Doplnili je hasiči z dobrovolných jednotek Boží Dar a Kovářská a také záchranáři z horské služby a vyškolení lezci z řad pracovníků provozovatele lanovky. Úkolem bylo sladit záchranné práce jednotek z obou krajů a splnit předepsaný limit dvou hodin na záchranu všech osob.

Časově náročná záchranná akce se podařila ukončit v daném limitu, cvičení ukázalo slabiny ve vzájemné koordinaci velkého počtu záchranářů ve špatně přístupném terénu pod lanovkou, na tuto činnost se chtějí hasiči následně více zaměřit.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru