Drahonice - Zhruba v polovině letošního roku začne psát svoji další kapitolu věznice v Drahonicích. Již ne jako samostatná organizační jednotka v rámci Vězeňské služby, ale jako pobočka věznice v Novém Sedle. Rovněž charakter věznice se změní. Drahonice se stanou výhradně ženskou věznicí.

1403drahonice

Věznice Drahonice. Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Provoz věznice v Drahonicích byl ukončen v dubnu 2013 s tím, že Vězeňská služba si objekt ponechala a hledala pro něj využití. V roce 2015, v době vrcholící migrační krize, jej nabídla Ministerstvu vnitra, které v něm zřídilo uprchlické zařízení. To v objektu fungovalo více než rok a k 31.12.2016 se objekt vrátil Vězeňské službě. S ohledem na stoupající počet odsouzených a naplněnost věznic přistoupila Vězeňská služba k znovuotevření věznice v Drahonicích. V současnosti probíhají intenzivní přípravy na znovuotevření. Změna charakteru věznice na ženskou věznici vyžaduje celou řadu technických opatření, je třeba vyřešit i některé letité technické problémy a právě z tohoto důvodu zatím není stanoven přesný termín otevření věznice. Objem prací v objektu je celkem rozsáhlý, část prací zcela určitě bude probíhat i po uvedení do provozu, který bude v prvotní fázi omezený, co se týká počtu odsouzených žen.

Bude nutné nově obsadit tabulková místa pro Drahonice, a to jak původními zaměstnanci (pokud projeví zájem), tak i nově přijatými. Vzhledem ke změně charakteru věznice na věznici, kde budou vykonávat trest odnětí svobody ženy, bude nutné přijmout do služebního poměru ženy příslušnice se středoškolským vzděláním, které budou pracovat na pozicích dozorkyň a strážných ve směnném provozu. Do služebního poměru se otevírá cesta i pro příslušníky řidiče. Nově přijaté příslušnice a příslušníci po přijetí do služebního poměru absolvují základní odbornou přípravu v Akademii Vězeňské služby České republiky ve Stráži pod Ralskem. V pracovním poměru na výkonu trestu najdou uplatnění i osoby s vysokoškolským vzděláním speciální pedagožky, psychologové, vychovatelky, vychovatelky terapeutky, pedagožky volného času a sociální pracovnice. V oblasti administrativy vznikla nová pracovní místa, v oblasti logistiky najdou uplatnění kuchaři, provozní pracovníci kuchyně, obsluha kotelny na tuhá paliva, pracovníci skladového hospodářství. Zdravotní středisko dá příležitost zdravotnímu personálu sestrám, lékaři se specializací praktického lékařství, popř. interny. Oddělení informatiky nabídne uplatnění pro pracovníka informačních technologií. Více informací nové kolegyně a kolegové mohou získat prostřednictvím personálního oddělení věznice Nové Sedlo.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru