Policisté se zapojili do bezpečnostní akce s evropskými kolegy
Ilustrační foto.
Louny

Okres Louny – Do dopravně bezpečnostní akce pod záštitou organizace TISPOL se zapojili policisté v okrese Louny. Zkontrolovali čtrnáct aut a zjistili deset přestupků. Akce proběhla v pondělí.

„Dopravní policisté se tentokrát zaměřili na povinnost všech pasažérů být za jízdy připoután bezpečnostními pásy. Samozřejmě dohlíželi i na dodržování dalších obecně platných ustanovení, která řidiči musí dodržovat,“ sdělila Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Provinilí motoristé obdrželi ve třech případech pokutu za rychlost a třikrát i za způsob jízdy. Řidiči byli dvakrát přistiženi při nepovoleném telefonování při řízení a v jednom případě se vydal šofér na cestu s autem, u nějž nebyl vyhovující technický stav. Naopak v otázce uvedených bezpečnostní pásů byli řidiči tentokrát celkem ukáznění, policisté zjistili jen jednoho nepřipoutaného jezdce, který dostal rovněž pokutu.

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava, dodala Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru