Řidiči a cestující, pozor! Silnice ze Žatce do Holedečku bude čtyři měsíce uzavřena
Ilustrační foto.
Louny

Žatec – Motoristé, ale i lidé cestující jako pasažéři v autobusové dopravě, by měli zbystřit. Na Žatecku bude brzy kompletně uzavřena jedna z nejvyužívanějších dopravních tras: silnice směřující ze Žatce do Holedečku. Je to výpadovka ze Žatce na Rakovník a uzavřena bude dlouho: podle současných plánů až do závěru července.

Důvodem úplné uzavírky je plánovaná oprava silnice a zejména dvou mostů. Původně měla být silnice uzavřena už od této středy 21. března. Tento termín se však o pár dní posune. „Žadatel musí ještě doplnit některá potřebná povolení. Teprve pak budeme moci povolit uzavírku silnice. Přesný termín bych měla znát v pátek,“ uvedla v pondělí na dotaz naší redakce Jitka Stříbrná z odboru dopravy Městského úřadu Žatec.

O blížící se velké uzavírce v pondělí informoval také Krajský úřad Ústeckého kraje. Ústecký kraj je vlastníkem uvedené silnice.

Zveřejněny už byly i objízdné trasy pro autobusovou dopravu. „Linka ze Žatce do Měcholup, Deštnice a Velké Černoci bude uzavřené místo objíždět přes Trnovany, Dobříčany a Veletice. Zastávky v žatecké ulici Volyňských Čechů a u výtopny v Perči budou dočasně zrušeny, autobusy kolem nich jezdit vůbec nebudou,“ uvedl Jan Otčenášek z Krajského úřadu Ústeckého kraje. Tento výlukový jízdní řád byl zatím vydán pro období 21. března – 22. července. „Všem cestujícím se omlouváme za komplikace a dočasně ztížené podmínky,“ dodal Jan Otčenášek.

Až dojde k úplnému uzavření silnice směrem na Holedeč, řidiči v autech si kromě této „autobusové“ varianty budou moci vybrat ještě také druhou možnost objížďky - přes Radičeves a Milošice či Měcholupy zpět na Holedeč a rakovnickou silnici.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru