Firma ohlásila krádež. Pak se ukázalo, že peníze ztratil její pracovník
Ilustrační foto Michal Hrdlička
Louny

Žatec – Krádež notebooku a finanční hotovosti byla ohlášena na začátku dubna v Žatci. Věci zmizely ze stavební buňky, kterou firma používala jako kancelář. Policisté však při důkladném šetření zjistili, že ve skutečnosti ke krádeži nedošlo a jeden z pracovníků firmy se snažil vlastní pochybení přehodit na neznámého pachatele.

„Firma věc oznámila jako krádež, věci měl ukrást neznámý pachatel. Ze stavební buňky zmizel notebook a peníze, celková škoda přesáhla 12 tisíc korun,“ popsala počátek případu Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Událost vypadala zprvu rutinně, ale při hlubším vyšetřování začal policejní inspektor narážet na různé nesrovnalosti. Nakonec shromáždil důkazy, které vedly až k jednomu zaměstnanci firmy. Muž se při výslechu nakonec přiznal, že ohlášená krádež byla fingovaná. Uvedl, že svěřené peníze ztratil a ohlášenou krádeží se snažil zakrýt jejich ztrátu.

Notebook policisté rychle našli a v pořádku vrátili majiteli. Dotyčný muž si od policie vyslechl podezření z trestného činu zpronevěra. Pokud soud uzná jeho vinu, může mu uložit až dva roky vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru