Kradli dvakrát na stejném pozemku. Trojici zlodějů teď hrozí až pětiletý trest
Ilustrační foto
Louny

Postoloprtsko - Na základě oznámení všímavého muže vyjela na počátku února policejní hlídka z Postoloprt do nedaleké malé obce, kde se měli na pozemku domu nacházet tři muži. Policistům se podařilo na místě zadržet všechny výtečníky ve věku 26 až 34 let.

"Podle policistů měli muži vniknout na cizí pozemek a také se snažit odtamtud odcizit kovový šrot. Při výslechu se všichni tři k činu doznali. Několik dní před jejich zadržením někdo vkročil na tentýž pozemek a ze stodoly se zřejmě pokusil odcizit okapy v hodnotě 3 tisíce korun," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Majitel si nejprve myslel, že s okapy se může nadobro rozloučit. Potom si ale všiml, že byly pouze vytaženy z uzamčené stodoly a přemístěny opodál. Domníval se tedy, že si je asi někdo připravil. Dva ze zadržených se při výslechu policistům doznali k přítomnosti na pozemku i v tomto případě.

"Všem třem výtečníkům bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádež ve stádiu pokusu. Nejstarší z narušitelů má dokonce z minulosti zkušenosti s majetkovou trestnou činností. V případě odsouzení všem třem hrozí až pět let odnětí svobody, jelikož skutek měli páchat společně," dodala mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru