Pozor na podvodníky! Množí se případy, kdy senioři přišli o peníze
Ilustrační foto: pixabay.com
Louny

Žatec – Případy podvodů vůči osaměle žijícím seniorům se v posledních dnech objevily v okrese Louny. Konkrétně na Žatecku dvě starší ženy přišly o peníze z úspor. Podvedla je žena, která jim tvrdila, že jim nese finanční přeplatek za nějaké vyúčtování.

Jenže ve skutečnosti je okradla. Důvěřivé seniorky ji v obou případech pustily dál, a až když návštěvnice odešla, zjistily, že jim zmizely peníze.

„Žena seniorkám tvrdila, že má pro ně finanční přeplatek. Uváděla však, že peníze nemá v přesné částce, a požádala starší paní o rozměnění. Díky tomu zřejmě pachatelka zjistila, kde ve svém bytě mají seniorky uschované peníze. Potom odlákala jejich pozornost a peníze zřejmě sebrala. Poškozené ženy až později zjistily, že byly okradeny,“ informovala Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Policisté po pachatelce intenzivně pátrají. „Podvodníci využívají dobrosrdečnosti a důvěřivosti těchto zranitelných starších lidí. I když vypadají důvěryhodně, doporučujeme nezvat je do bytu. Pokud tvrdí, že chtějí provést nějaké finanční transakce nebo opravy, nechte si od nich předložit průkaz. Pokud někdo tvrdí, že má pro vás přeplatky, nevěřte mu. Dnes už žádná instituce nepředává přeplatky osobní donáškou v hotovosti, ale posílá je vždy do banky na účet nebo složenkou přes poštu,“ doplnila několik důležitých rad pro starší lidi Irena Pilařová. Pokud situace u seniorů budí jakoukoli nedůvěru nebo se dokonce cítí ohroženi, nejlepší je ukončit komunikaci s návštěvníkem, zavřít dveře a klidně i přivolat městskou či státní policii.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru