Město dokončilo naučnou stezku v lese u Holedeče
Některé prvky pro naučnou stezku pro děti vyrobili už loni v prosinci muži z věznice Nové Sedlo. Foto Eva Koreneková
Louny

Žatecko – Třináct informačních tabulí, osm herních prvků pro malé děti, šest sportovních prvků pro větší návštěvníky, lavičky, altánek a další součásti, to vše tvoří nově vybudovanou naučnou stezku v lese za Holedečí u Žatce. Vybudovalo a dokončilo ji město Žatec; záměr nepřekazily ani útoky vandalů.

Náklady přesáhly 700 tisíc korun. Město dostalo dotaci z Fondu rozvoje venkova v plné výši. Dva hlavní vandalské útoky proběhly loni v létě a na podzim – část prvků byla ukradena a část poničena. Město dostalo náhradu škody od pojišťovny – přes 17 tisíc korun. Pachatele se zatím najít nepodařilo, i když oba případy řešila policie. Na stezce byly později nově instalovány fotopasti, takže identifikace případných vandalů, pokud by se ničení opakovalo, by měla být nyní snazší.

Naučná stezka Lesní putování s Hopíkem, jak zní její oficiální název, nahradila předchozí podobnou turistickou naučnou stezku v městských lesích za Žatcem, která však už byla zastaralá. Na místo často vyrážejí rodiny s malými dětmi nebo například kolektivy dětí z mateřských škol k výletům nebo různým soutěžím v přírodě. „Stezku jsme chtěli obnovit a nabídnout našim obyvatelům, především dětem, možnost poznávat les, zvířata, také si v něm hrát,“ uvedla starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru