Kotlíkové dotace, padělky bankovek a úplatky: Odbor hospodářské kriminality prezentoval objasněné případy
Foto: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - Ve čtvrtek se uskutečnila tisková konference Odboru hospodářské kriminality KŘP Ústeckého kraje. Zástupce médií s vybranými objasněnými případy seznamovali vedoucí odboru plk. Mgr. Ing. Radim Vojáček a vrchní komisař kpt. Ing. František Horáček.

V úvodu byl prezentován případ tzv. kotlíkových dotací. Krajští policisté v souvislosti se získáním dotací na obnovu zastaralých zdrojů tepla obvinili ze spáchání trestných činů 1 právnickou osobu a 28 fyzických osob - jednatele společnosti z Teplicka, který měl dotace zprostředkovat a 28 žadatelů o dotaci.

Další dva příspěvky byly věnovány „padělkům“ bankovek. Kriminalisté v loňském roce zajistili 18 ks podezřelých bankovek v nominální hodnotě 2.000 korun. Šlo o méně zdařilé padělky. V tomto případě se kriminalistům podařilo vypátrat i „výrobce“ padělků. Trestně stíhány jsou celkem 3 osoby – padělatel a distributoři bankovek.

Druhý případ se týká padělků EURo bankovek. Mladý muž z Litoměřicka si přes zahraniční internetový portál objednal 52 kusů 50,- EURo. Kriminalistům k jeho rychlému odhalení pomohla náhoda. Muž si nechal platidla zaslat na adresu příbuzného, který podezřelou zásilku oznámil policistům.

"Posledním prezentovaným případem byla rozsáhlá trestná činnost při získávání řidičských oprávnění ze strany cizinců, především občanů SRN. Krajští policisté zadokumentovali 58 případů, ve kterých bylo cizincům neoprávněně zprostředkováno řidičské oprávnění. Úplatky v této kauze dosáhly částky 1.670.000 korun. Trestní stíhání se nyní týká 4 osob. Více k případu naleznete zde v prezentaci," dodala policejní mluvčí Alena Bartošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru