Oprava důležitého mostu skončila, od soboty bude otevřen
Most Nikose Belojannise u nádraží v Žatci. Foto Libor Želinský
Louny

Žatec – V Žatci skončila oprava mostu Nikose Belojannise přes Ohři poblíž hlavního nádraží. Most bude od soboty znovu otevřen a bez omezení průjezdný pro veškerou dopravu. Uzavírka trvala déle než dva měsíce.

Most byl uzavřen od 5. března pro všechna motorová vozidla. Stavební firma nechala volný jen zúžený průchod pro pěší, což pomohlo lidem, kteří směřovali například z centra města na vlak či opačně.

Most se opravuje postupně v několika etapách už od roku 2016. V současné poslední etapě bylo opraveno podloží a vozovka a práce stály přes pět milionů korun. Už minulý rok se opravovalo například zábradlí a další prvky, ale tehdy nebyl přejezd přes most omezen.

Most v Rooseveltově ulici měří 86 metrů a postaven byl v letech 1937 – 1942. Jméno má podle Nikose Belojannise, což byl řecký politik, který se po válce snažil prosadit ve své zemi komunistické uspořádání. Komunisté ovšem občanskou válku prohráli a Nikos Belojannis byl popraven.

Zajímavostí může být, že v letech 1952-1990 měl stejné jméno – most Nikose Belojannise - i známý most přes Labe v Ústí, který se dnes však jmenuje most Edvarda Beneše.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru