Přehradě Nechranice je padesát let. Nyní se opravuje a je v ní málo vody
Chataři to teď mají k vodě docela daleko, ale letní pohoda zůstává. Foto Libor Želinský
Louny

Nechranice – Na Nechranicích, největší severočeské přehradě, je nyní extrémně nízký stav vody. Vodohospodáři část vody upustili záměrně kvůli plánovaným opravám hráze. Situaci jim usnadnilo i současné extrémní sucho v ČR. V naší oblasti nepřišly větší srážky už více než dva měsíce.

Nízký stav vody v nádrži potrvá celou nadcházející letní rekreační sezonu. Hladina přehrady je nyní čtyři metry pod svým obvyklým normálem. Až během podzimu se začne přehrada znovu více napouštět a příští rok už by měla mít hladinu zhruba v obvyklé výšce.

Kvůli opravám hráze byla na přelomu dubna a května také uzavřena silnice vedoucí přes hráz, ale ta už je nyní opět průjezdná. Více o opravách a nízkém stavu vody v nádrži si můžete přečíst ZDE, prohlédněte si také fotografie.

Mimochodem hráz o délce přes 3,2 kilometru je nejdelší sypanou přehradní hrází ve střední Evropě.

Oblíbená přehrada, kterou využívají tisíce lidí k rekreaci, ať už plavců, jachtařů, chatařů, výletníků v kempech či rybářů, byla dostavěna v roce 1968 a letos si bude připomínat padesát let svého provozu.

„Na sobotu po letních prázdninách chystáme den otevřených dveří s bohatým programem pro veřejnost právě k padesáti letům přehrady,“ uvedl Jan Svejkovský, mluvčí státního podniku Povodí Ohře Chomutov. Termínem bude sobota 8. září.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru