Selské slavnosti v Radičevsi. Přijďte a vezměte děti!
Selské slavnosti v minulých letech. Foto Asociace soukromého zemědělství
Louny

Radíčeves u Žatce – Zajímavé setkání, oslavující přírodu, zvířata, farmaření a určené hlavně rodinám s dětmi, je připraveno na sobotu v Radíčevsi. Na farmě rodiny Šťastných tam proběhnou letošní první Selské slavnosti pro rodiny s dětmi s bohatým celodenním naučným i zábavným programem.

Selské slavnosti pro rodiny s dětmi organizuje Asociace soukromého zemědělství v rámci projektu Rodinné farmy dětem. Za poslední tři roky proběhlo šestnáct těchto slavností a zúčastnilo se jich kolem šedesáti tisíc návštěvníků.

„Na bohatém naučném a zábavném programu se bude podílet společnost Creative World, která nachystala pro malé i velké návštěvníky stezku se sedmi stanovišti zaměřenou na poznání měsíce května pod názvem Na májové stezce aneb sedm sil sedláka, k dispozici budou i kreativní dílničky. Děti čeká také vystoupení youtubera Lukefryho, jenž je seznámí s bezpečným chováním na internetu. Proběhne třeba i workshop Malý gurmán pod vedením zkušeného šéfkuchaře, který připraví s dětmi pokrm ze sezónních produktů z farem,“ uvedla Šárka Gorgoňová z Asociace soukromého zemědělství.

Samozřejmostí je možnost prohlídky celé farmy rodiny Šťastných, která aktuálně hospodaří na 560 hektarech a pěstuje hlavně obilniny – pšenici, ječmen, ale i řepku či hrách. Necelých pět hektarů úrodné půdy slouží i k pěstování brambor, cibule, česneku a okurek nakládaček. Nechybějí ani pícniny využívané jako krmivo pro menší stádo mléčného skotu o počtu 15 dojnic a stádo koz. Přímo na farmě se vyrábějí výborné sýry několika druhů - čerstvé, zrající i hermelíny.

Program je připraven pro všechny zájemce od 10 do 16 hodin, vstup je bezplatný. „Přijďte i se svými dětmi strávit den plný poznání a zábavy na rodinnou farmu!“ zvou pořadatelé.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru