Foto: Renata Holá
Podbořany

Petrohrad - V sobotu 17. února 2024 ožil sál v Petrohradě. Honební společenstvo Petrohrad zde pořádalo Poslední leč .

Poslední leč je myslivecká slavnost konaná na závěr honební sezóny po posledním společném honu. Neúčast na poslední leči je neodpustitelným činem, který lze označit podle mysliveckých tradic jako pohrdání hostitelem a ostatními lovci, a proto se zde myslivci sešli v hojném počtu. Ale nejen ti, ale i jejich přátelé, pro které bylo připraveno bohaté občerstvení.

Zahájení provedl honební starosta a proběhlo přijímání nových myslivců , které vedl pan Roman Dáňa. Dále bylo na programu trubačské vystoupení paní Ludmily Dohnalové a Josefa Pubaly.

Při poslední leči je na programu rovněž další tradiční zvyk – čestný myslivecký soud, který proběhl i zde. Žertovným způsobem byly souzeny „prohřešky“ jednotlivých myslivců. Soudní jednání bylo vedeno humorně a vtipně. A nemohla chybět ani tombola.

Poslední leč dále pokračovala volnou zábavou, všichni se po celé pozdní odpoledne a večer skvěle bavili. Poděkování patří všem sponzorům a členům HS.

LOVU ZDAR

Za ZS Petrohrad David Kunc

FOTO

2002petr1 85531

2002petr2 022ca

2002petr3 e2c9d

Foto: Renata Holá

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru