Vodní dílo Vidhostice. Foto: Povodí Ohře
Podbořany

Vroutek - Na vodním díle Vidhostice u obce Vroutek dokončuje Povodí Ohře rekonstrukci a rozsáhlou údržbu věžového objektu, uzávěrů spodních výpustí, ale i česlových stěn. Provedené stavební práce zajistí jak bezpečné provozování vodního díla, tak i jeho bezpečnost při povodních. Zhotovitelem opravy za 20 mil. Kč bez DPH je společnost AVE-servis, spol. s r.o.


"Na věžovém objektu jsme sanovali betonové konstrukce, provedli novou fasádu a vyměnili také stávající okna a dveře za nové. Opravou prošel také interiér horní strojovny, obě jeřábová zařízení a všechny uzávěry spodních výpustí, na nichž jsme opravili těsnění, vyměnili zkorodované díly a obnovili ucpávky. Dále došlo k výměně nefunkčních servomotorů a nevyhovujících česlových stěn. V prostoru vývaru bylo opraveno ocelové zábradlí a vyměněn žebřík pro přístup do odpadní chodby," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

Hlavní stavební práce probíhaly při úplně vypuštěné vodní nádrži. Nyní vodu od 1. února opět vodohospodáři napouští s minimálním zůstatkovým průtokem 20 l/s. Zásobní prostor nádrže je aktuálně z více než 40 % plný.

Vodní dílo Vidhostice akumuluje vodu pro závlahy, zajišťuje minimální zůstatkový průtok v Mlýneckém potoce a nadlepšuje průtok v Blšance. Svůj účel plní také pro chov ryb a představuje částečnou ochranu proti povodním.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru